Op zoek naar exclusieve telefoonhoesjes in het autoloze winkelcentrum van Kopenhagen

Kopenhagen is het culturele centrum van Denemarken. De grootse stad beschikt over diverse bezienswaardigheden, waaronder enkele kastelen en musea, een fraaie oude (zee)haven, de bijzondere wijk ‘Christiana’ en niet te vergeten het beeldhouwwerk van de lieflijke ‘Kleine Zeemeermin’. Bovendien heeft de Deense hoofdstad een gezellig autoloos winkelcentrum waar je urenlang kunt rondslenteren en waar je terecht kunt voor de meest exclusieve mode en elegante telefoonhoesjes.

Nyhavn

Eenmaal in Kopenhagen mag de historische wijk Nyhavn beslist niet worden overgeslagen. Dit prachtige stadsdeel herbergt een groot aantal oude, statige huizen, waarvan enkele al meer dan 300 jaar oud zijn. De huizen zijn geverfd in allerlei kleuren, wat een vrolijke indruk maakt. In de haven liggen nog oude schepen die aan vroegere tijden herinneren. Kortom, hier kun je je prima vermaken op een van de sfeervolle terrassen. Bovendien worden vanuit deze haven rondvaarten door de stad aangeboden: een leuke manier om Kopenhagen te verkennen!

Slotsholmen

Midden in de stad bevindt zich het eiland Slotsholmen, dat met enkele bruggen verbonden is met de omliggende stadsdelen. Op het eiland ligt het parlementsgebouw Christiansborg. Dit ‘paleis’ is gebouwd op de plek waar in de Middeleeuwen een burcht stond, die twee eeuwen later verwoest werd. De oude ruïnes van deze burcht zijn echter nog steeds te bezichtigen. Andere bezienswaardigheden op Slotsholmen zijn het Thorwaldsens Museum en de Koninklijke Bibliotheek.

Winkelcentrum Strøget

In dit winkelcentrum heb je geen last van rondrijdend verkeer: de pleinen en straten in dit gebied zijn alleen toegankelijk voor voetgangers. In Strøget kun je dus rustig winkelen, op zoek naar modieuze accessoires, zoals een exclusief telefoonhoesje voor je smartphone. Tegenwoordig zijn telefoonhoesjes in verschillende stijlen – deftig en elegant, romantisch of ‘flowerpower’ – te verkrijgen. Misschien zoek je een telefoonhoesje in de vorm van een vissenstaart, geïnspireerd door de kleine zeemeermin. De kans is groot dat je een dergelijk exemplaar in een van de charmante boetieken van Strøget vindt.

Kastellet en omgeving

Ook een bezoek aan Kastellet – het citadel van de stad – is zeker de moeite waard. Kastellet is een vijfhoekige vesting waarbinnen zich onder meer een kerk, een gevangenis en een windmolen bevinden. Ook is er een park aangelegd waar je heerlijk kunt wandelen. De vesting, die gebouwd werd in de 17e eeuw, kan beschouwd worden als cultureel-historisch gebied. In de buurt van deze vesting bevinden zich twee prachtige beeldhouwwerken: het wereldberoemde standbeeld ‘De Kleine Zeemeermin’ dat in het jaar 1913 op een rots in de nabijliggende haven geplaatst werd, en de Fontein van Gefjon (1908), een eerbetoon aan de Oudnoorse godin die met behulp van vier stieren het Deense eiland Seeland ploegde.

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *