Thuiswerken op een vakantieverblijfplaats

Thuiswerken, het komt steeds vaker ter sprake. Zeker in de huidige coronatijd zijn steeds meer mensen thuis aan het werk. Iets wat al heel lang gepromoot werd, is plotseling een soort van noodzaak geworden. Toch opent dat thuiswerken ook weer een heel nieuw scala aan mogelijkheden. Want als iemand zijn werkzaamheden thuis kan uitvoeren, dan kan hij of zij dat mogelijk ook op een vakantieverblijfplaats.

Werken vanuit een vakantieverblijf

Steeds meer mensen combineren de voordelen van thuiswerken met een vakantietrip. In plaats van dat ze aan de keukentafel aan de slag gaan, huren ze bijvoorbeeld een bungalow op een leuke vakantiebestemming, waar de rest van het gezin ook iets te doen heeft. Ook al hebben ze daar misschien niet de beschikking over een imac 27 alles-in-één-computer van Apple, de laptop aan de eettafel van de bungalow volstaat meestal ook. Betreft het een professional die niet zonder zijn iMac kan omdat er behoefte is aan bijvoorbeeld beeldbewerking, dan kan de iMac gewoon meegenomen worden, inclusief het draadloze toetsenbord en de muis.

Werken combineren met de nodige ontspanning

Het voordeel van het thuiswerken op een vakantieverblijfplaats is dat het werken moeiteloos gecombineerd kan worden met ontspanning: tussendoor even de benen strekken door bijvoorbeeld een wandeling te maken in een bosrijke omgeving of even uitwaaien op het strand, leidt vaak tot nieuwe, frisse ideeën. Het is weer eens wat anders dan het dagelijkse praatje bij de koffiemachine. Ook als de kinderen niet naar school kunnen vanwege de geldende coronamaatregelen of als de kinderen nog te klein zijn om naar school te gaan, dan kan een vakantiebestemming uitkomst bieden. Wellicht is er een leuke speeltuin in de buurt. Of de kinderen kunnen schelpen gaan zoeken op het strand terwijl pappa of mamma in een online vergadering zit.

Een week er tussenuit

Natuurlijk kunnen de meeste mensen dit niet weken achter elkaar doen. Maar om even wat verandering aan te brengen in de dagelijkse besogne die het thuiswerken soms met zich mee brengt, is werken vanuit het vakantieverblijf een perfecte oplossing. Want wanneer de werkzaamheden voor die dag klaar zijn is er vaak nog genoeg tijd over voor leuke activiteiten met het hele gezin. Zo wordt het makkelijker om de batterij weer op te laden en kan de volgende dag een frisse start worden gemaakt.

Hotel of vakantiewoning

De meeste werknemers moeten wel even met de werkgever overleggen of er gewerkt kan worden vanuit het vakantieverblijf. De werkgever wil er uiteraard van verzekerd zijn dat er ook op de vakantiebestemming goed gewerkt kan worden. Maar eigenlijk maakt het geen verschil of er in een comfortabele vakantiebungalow gewerkt wordt of gewoon thuis. Een hotelkamer is in deze omstandigheden vaak wat lastiger, mede omdat de ruimte er meestal beperkt is. Misschien heeft dat ‘nieuwe werken‘ dus toch wel enkele voordelen.

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *