Bijzondere bezienswaardigheden en gezellige patisserieën in Luxemburg

Indien we een prachtige historische stad willen bezoeken maar daarvoor niet te ver willen reizen is Luxemburg een aanbevelenswaardig alternatief. Luxembourg-city ligt in het zuiden van het groothertogdom Luxemburg, een land dat deel uitmaakt van de Benelux. Meestal wordt zowel het land als de stad aangedaan op doorreis, naar bijvoorbeeld Frankrijk of Zwitserland, maar het is beslist de moeite waard om Luxemburg eens beter te verkennen!

Historisch centrum

De stad dankt haar ontstaan en haar naam aan een kleine burcht – Lucilinburhuc – welke in het jaar 963 op de Bock-rots gebouwd werd. Daaromheen werden in de loop der jaren enkele vestigingsgordels opgetrokken en tevens werden er een groot aantal huizen gebouwd. Inmiddels is Luxemburg uitgegroeid tot een flinke stad met meer dan 100.000 inwoners. Het historische centrum van de stad, ook wel Oberstadt of Ville-Haute genoemd, is absoluut een bezoek waard, mede omdat de overgebleven verdedigingswerken hier nog steeds te bezichtigen zijn. Deze kazematten van Luxemburg, waaronder de Bock-kazematten, getuigen bovendien van een hoogstaande militaire bouwkunst.

Ontdek de Luxemburgse patisserieën

Na enkele uren te hebben gestruind door de historische binnenstad is het de hoogste tijd voor koffie met gebak. Daarvoor kunnen we terecht bij een van de sfeervolle patisserieën in de stad. Net zoals dat bij jeEigenTaart het geval is, kunnen we kiezen uit diverse soorten gebak met verschillende smaken, waaronder chocoladetaart met een heerlijke kersvulling en vanillegebak met een frisse citroenvulling. Een dergelijke delicatesse doet de koffie nog lekkerder smaken! Behalve patisserieën bevinden zich in het centrum van de stad tevens een groot aantal gezellige croissanteries, waar uiteraard ook koffie te verkrijgen is.

Bezienswaardigheden op de Kirchberg

Omdat het openbaar vervoer in de stad tegenwoordig voor iedereen gratis is, kunnen we op een voordelige manier diverse bezienswaardigheden in de stad bezoeken, zoals bijvoorbeeld het Musée d’Art Moderne Grand-Duc Jean (MUDAM), een groots opgezet kunstmuseum dat buiten het centrum van de stad – op de Kirchberg – gelegen is. Het opzienbarende gebouw waarin het museum gevestigd is, herbergt talloze hedendaagse creaties van zowel locale als internationale kunstenaars.

In dit deel van de stad bevindt zich eveneens een arboretum, dat onderdeel is van het Musée Nationale d’Histoire Naturelle. Het complex behelst maar liefst drie prachtige parken die toegankelijk zijn voor het publiek. Bovendien is er een imposant herbarium aanwezig.

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *