Een citytrip in Zuid-Frankrijk

Ben je helemaal verslingerd aan Zuid-Frankrijk? Behalve de Cote d’Azur, de stranden en het natuurgebied de Camargue, kan je natuurlijk ook de prachtige steden bezoeken. In een heerlijk klimaat koop je daar de mooiste kleren en luxeproducten. Je ziet de mooiste architectuur en kunst van het gebied, en je kunt elke dag eindigen op het strand. En natuurlijk heb je meer dan voldoende tijd voor etentjes en wijntjes in de uitstekende Franse restaurantjes.

Een citytrip naar Zuid-Frankrijk dus! Met je eigen auto of met een fly-drive reis. Je kunt zelf beslissen welke route langs de 500 kilometer lange Franse Middellandse Zeekust je volgt. Zo ontdek je in eigen tempo alle schoonheid van het landschap en de grote steden. Wat valt er waar te beleven? Hier de leukste steden die je op je route kunt zetten, van west naar oost.

Narbonne

Dit stadje heeft veel ruïnes uit de Romeinse tijd. Narbonne staat bekend om zijn netwerk van kanalen die je per huurfiets of per boot kan verkennen. Ook de haven en de abdij zijn een bezichtiging waard.

Montpellier

Een stad met zwier – zo omschrijven de Fransen Montpellier zelf. Van de grimmige gotische cathedraal tot schitterende chateau’s en extravagante paviljoens – in deze stad zelf is veel mooie architectuur te bezichtigen. Maar je kunt ook wandelen op de kilometerlange stranden, naar de top van de berg Pic Saint-Loup klimmen of een bezoek brengen aan het Zoölogische Park en het zeeaquarium Mare Nostrum.

Avignon

Dit is een stad voor de liefhebber van historische gebouwen – van een Romeins aquaduct tot een pauselijk paleis. In het nog middeleeuws uitziende centrum van Avignon vind je een kathedraal en verschillende musea.

Marseille

Deze stad heeft geen best imago: decennialang was Marseille in verval. Tegenwoordig gaat het beter, en de stad is nu een populaire vakantiebestemming voor toeristen. De wijk Le Panier heeft een eigen verweerd soort charme en is opgekalefaterd met moderne kunst. In Les Docks en Les Terrasses kan je trendy kleding kopen en leuke eettentjes bezoeken. De kathedralen Cathédrale de la Major en Notre-Dame-de-la-Garde is bijzonder mooi.

Cannes

Cannes is een toeristische badplaats waar je uitstekend kan winkelen. Langs de prachtige boulevard wandel je langs schilderachtige gebouwen en honderden jachten. Aan de boulevard vindt elk jaar het prestigieuze Filmfestival van Cannes plaats.

Nice

Nice mag niet ontbreken in een stadsreis naar Zuid-Frankrijk. De prachtige panden langs de boulevard en de villa’s op de rotsen spreken tot de verbeelding. Je vindt hier musea gewijd aan moderne kunst en aan de schilders Matisse en Chagall. Ook de levendige dag markt op Cours Saleya is een aanrader.

Monaco

Op een paar kilometer van de stad Nice vind je het ministaatje Monaco – ben je daar meteen ook een keer geweest! Deze stad is de woonplaats van veel bekende sporters en acteurs. Slenter langs de jachthaven vol luxe schepen en over het hagelwitte strand. Rijd zelf over het magische Grand Prix Circuit, of win je vakantiegeld terug in het beroemde gokpaleis van Monte Carlo, dat je misschien kent uit het online casino!

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *