Bezienswaardigheden in het Zwarte Woud

Natuurlijk ga je vooral naar het Zwarte Woud voor de rust, het groen en de heuvels. Maar halverwege de vakantie heb je het vast even gehad hebt met de ruisende blaadjes en de kwetterende vogeltjes. Stap dan in de auto en neem een kijkje bij één van de interessante bezienswaardigheden in de buurt. Want zoals in de meeste delen van Duitsland, zit ook het Zwarte Woud boordevol met geschiedenis, cultuur en leuke dag attracties! Dit zijn een paar van onze tips.

Triberg

Dit is een stadje dat je niet mag missen. Meerdere musea en exposities vertellen je het verhaal van de streek – en van de bekende koekoeksklokken van het Zwarte Woud. De Triberg Wasserfälle zijn dé watervallen van Duitsland. De rivier de Gutach valt hier, over de loop van vier watervallen, maar liefst 163 meter omlaag. Deze watervallen die van de granieten klif omlaag kletteren zijn on-Europees mooi, en via vijf verschillende looppaden met houten bruggen kan je ze vanuit elke hoek bekijken.

Burg Hohenzollern

Eén van de mooiste kastelen van Duitsland. Burg Hohenzollern is, in tegenstelling tot slot Neuschwanstein, een écht middeleeuws kasteel. Bovenop een bergtop vind je een kasteel dat niet zou misstaan in een sprookjesboek. Uiteraard vol met ouderwetse objecten en de gelegenheid om veel over de riddertijd te weten te komen. Een echte aanrader dus!

Baden-Baden

Dit stadje is gebouwd rond een warmwaterbron. In de gerestaureerde Romeinse badhuizen en in het Kurhaus kan je zelf de geneeskrachtige werking van dit pure water ervaren. In de stad liggen oude kerken, kloosters en kasteelruïnes te wachten op een bezichtiging. Er zijn veel cafeetjes en leuke winkeltjes.

Titisee

In het zuiden van het Zwarte Woud ligt het Titisee meer. Dit is een eersteklas plek om te zwemmen en watersport te beoefenen. Huur één van de bootjes en roei het meer op om van de koelte en de stilte te genieten, of picknick aan de rand van het meer met lokale specialiteiten zoals Schwarzwalder Schinken, de beroemde Kirschtorte en Duitse broodjes. Als je energie over hebt, kan je ook de uitdaging aangaan om een rondje rond dit prachtige meer te lopen.

Freiburg

Freiburg is een grote universiteitsstad die bol staat van de cultuur en van de winkels. Geniet van een heerlijk biertje op het terras en een goed glas Kirsch, of maak kennis met de wijnen van het Zwarte Woud – de druiventeelt floreert hier! Met de langste gondellift van het land bestijg je de Schauinsland, een meer dan een kilometer hoge berg vlakbij de stad.

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *