Must-sees in Vlaanderen

Ga je komende vakantie naar Vlaanderen? Voor een Nederlander is dat om de hoek – en toch zijn er onverwacht veel waardevolle attracties om te bezoeken. Zet een paar van de volgende uitjes in je reisschema.

Brugge

Brugge is één van de meest romantische steden van België. Het hart van de stad is sinds de Gouden Eeuw bijzonder goed bewaard gebleven, en kent gildehuizen, sierlijke bruggen, basilieken en brouwerijen. In verschillende musea kan je kennismaken met de handelswaren die deze stad groot hebben gemaakt. En om meer te weten te komen van de fascinerende volkslegenden en duistere geschiedenis van de stad, boek je een spannende avondtour.

Gedenkplaatsen van de Eerste Wereldoorlog

De Grote Oorlog sloeg Nederland over. Rond Ieper, Diksmuide en veel andere plaatsen waar het front zich bevond kan je een indruk krijgen van het enorme lijden van dit tragische conflict. Bezoek grafvelden en monumenten, leer meer in musea, en neem een kijkje bij reconstructies van de loopgraven.

Oostende

Oostende ligt aan de Vlaamse kust en is een echte toeristische trekpleister. Behalve kerken, parken en pieren kan je hier winkelen op de levendige markten. Napoleontische forten en versterkingen van de Atlantikwall geven een beeld van het bewogen verleden van België. Natuurlijk geniet je hier ook van het strandleven: neem een frisse duik, wandel over de pier of geniet van een goed bord mosselen met frieten.

De Kempen

Eén van de meest bijzondere landschappen van de Benelux is de Kempen. Dit ruige gebied vol heiden, bossen en zandvlakten heeft menig schilder geïnspireerd. Maak fiets- of wandeltochten en bekijk het natuurschoon en de schilderachtige dorpjes. Op verschillende plekken kan je meer te weten komen over de tot de verbeelding sprekende cultuur van de regio: de klederdracht, de landbouw, de ambachten, en de volkssprookjes. De legende van de Bokkenrijders is maar één van de vele bovennatuurlijke verhalen die zijn oorsprong in de Kempen heeft.

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *